«

»

märts 14

Prindi see Postitus

Praktikandid Austriast

Paul Huber ja Sebastian Kaltenbrunner saabusid eile (13.03)  ja jäävad Eestisse 24.märtsini. Neid vahendas EUROPEA Eesti, kus ka meie kooli inimesed on tegevad.

Poisid saabusid Austria keskosas asuvast põllumajandus- ja toiduainete töötlemise koolist. Kool asub endises suurtöösturile kuulunud mõisahoones, omades 162 ha maad.

Peale põllumajanduse ja toiduainete töötlemise peavad õpilased oskama ka tooted maha müüa. Koolil on oma kauplus, kus on müügil piimatooted, eriti omavalmistatud juustud, liha- ja vorstitooted, leib, munad, mahlad, mehud, jahu, napsid, vein. Sortiment oleneb aastaajast. Poest saab tellida kinkekorve toiduga. Ja detsembris jõulukuuski.

 

Poiste kodudes kasvatatakse lihaveisi, piimakarja ja hobuseid, hooldatakse metsa, valmistatakse lihatooteid, tehakse juustu ning võetakse vastu turiste. Austria talu ei pruugi olla pindalalt väga suur, kuid seal on au sees traditsioonilised tegevused, mida kõike põllumehed koolis õpivad. Ka koolidel on loomad ja põllumaa, tegeldakse toiduainete töötlemisega. Põllumehed õpivad ka viinamarjakasvatust ja veinivalmistamist.

Õpetaja Aino Saavaste

Igavene link sellele artiklile: http://www.olustvere.edu.ee/?p=5463