News

Goût de France 22. October Helme Uusen


Olustvere lossis sai neljapäeva õhtul, 21. septembril maitsta prantsuse köögi hõrgutisi. Tegemist oli iga-aastase üleilmse prantsuse toidukultuuri tutvustava päeva—Goût de France’iga, millest meie kool juba kolmandat korda osa võttis. Tavapäraselt on see toimunud kevaditi, kuid muutunud olude tõttu praegu.

Tänavu olid tähelepanu keskmes Loire’i jõe oru piirkonna toidud ja veinid. Neljakümne ühel külalisel oli valida kahe menüü vahel, millest esimeses andsid tooni mereannid ning kala, teises sealiha ja part. Hõrgutised valmistasid koka teise ja kolmanda kursuse õpilased kokaõpetajate Kaiti ja Maire juhendamisel ning külalisi teenindasid koka kolmanda ning maaturismiteeninduse teise kursuse õpilased. Toitude kõrvale valis joogid Prantsuse veinide sommeljee Igor Sööt.

See oli suur meeskonnatöö—aitäh kõigile!

Lähemalt saab Goût de France’ist lugeda: https://edasi.org/38302/igor-soot-prantsuse-toidukultuuri-ulemaailmne-saadik-gout-de-france/

Olustvere lossis sai neljapäeva õhtul, 21. septembril maitsta prantsuse köögi hõrgutisi. Tegemist oli iga-aastase üleilmse prantsuse toidukultuuri tutvustava päeva—Goût de France’iga, millest meie kool juba kolmandat korda osa võttis. Tavapäraselt on see toimunud kevaditi, kuid muutunud olude tõttu praegu.

Tänavu olid tähelepanu keskmes Loire’i jõe oru piirkonna toidud ja veinid. Neljakümne ühel külalisel oli valida kahe menüü vahel, millest esimeses andsid tooni mereannid ning kala, teises sealiha ja part. Hõrgutised valmistasid koka teise ja kolmanda kursuse õpilased kokaõpetajate Kaiti ja Maire juhendamisel ning külalisi teenindasid koka kolmanda ning maaturismiteeninduse teise kursuse õpilased. Toitude kõrvale valis joogid Prantsuse veinide sommeljee Igor Sööt.

See oli suur meeskonnatöö—aitäh kõigile!