News

KÜLAS PRANTSUSMAA PARTNERKOOLI CIFA JEAN LAMELOISE MERCUREY 4. AASTA KOKAÕPILASED KOOS ÕPETAJA ÉRIC LAUPIN’IGA 30. November Henn Koplikask


Tegemist on  kahe kooli pikaajalise sõpruse ja koostööga peamiselt kokanduse valdkonnas. Üle mitme aasta jõuab Mercurey kutseõppeasutuse õpilasgrupp taas meile, et meie kooli kokaõpilastega ühiselt Prantsuse ja Eesti toite valmistada.

Toimub ka rahvusvaheline kokandusalase sõpruskohtumise Noor Talent 2021  (Trophée Jeune Talent) I etapp, millest plaanime live-ülekannet. Võistlus saab jätku 2022. aasta kevadel  Prantsusmaal Burgundias Mercureys.

Õpilasi saadab kokaõpetaja  chef Éric Laupin, kes töötab CIFA koolis 2013. aastast. Eelnevalt on ta 15 aastat olnud peakokk kahes restoranis Vahemere-äärses kuurortlinnas Nice’is Côte d’Azuris. Ühele restoranile neist on tema peakokaks olemise ajal omistatud ka Michelini tärn. Samuti on Éric kolmel korral esitatud üleprantsusmaalisele parima töötaja konkursile „Meilleur ouvrier de France“, kus kahel korral jõudis poolfinaali. 2004-2007 on Éric töötanud ka peakokana miljardäridele mõeldud villades St Jean Cap Ferras, Monacos, Milaanos ja Toriinos. Ta on valmistanud toite muuhulgas sellistele kuulsustele, nagu Tina Turner, Elton John ja perekond Agnelli (autotöösturid  firmades Fiat, Ferrari, Maserati).

Olustvere TMK kohviku ja söökla külastajatel tasub detsembri esimesel nädalal eriti tähelepanelikult menüüd uurida, sest kindlasti jõuab müügiletti põnevat ja maitsvat Prantsuse suupoolist.

 

Tegemist on  kahe kooli pikaajalise sõpruse ja koostööga peamiselt kokanduse valdkonnas. Üle mitme aasta jõuab Mercurey kutseõppeasutuse õpilasgrupp taas meile, et meie kooli kokaõpilastega ühiselt Prantsuse ja Eesti toite valmistada.

Toimub ka rahvusvaheline kokandusalase sõpruskohtumise Noor Talent 2021  (Trophée Jeune Talent) I etapp, millest plaanime live-ülekannet. Võistlus saab jätku 2022. aasta kevadel  Prantsusmaal Burgundias Mercureys.

Õpilasi saadab kokaõpetaja  chef Éric Laupin, kes töötab CIFA koolis 2013. aastast. Eelnevalt on ta 15 aastat olnud peakokk kahes restoranis Vahemere-äärses kuurortlinnas Nice’is Côte d’Azuris. Ühele restoranile neist on tema peakokaks olemise ajal omistatud ka Michelini tärn. Samuti on Éric kolmel korral esitatud üleprantsusmaalisele parima töötaja konkursile „Meilleur ouvrier de France“, kus kahel korral jõudis poolfinaali. 2004-2007 on Éric töötanud ka peakokana miljardäridele mõeldud villades St Jean Cap Ferras, Monacos, Milaanos ja Toriinos. Ta on valmistanud toite muuhulgas sellistele kuulsustele, nagu Tina Turner, Elton John ja perekond Agnelli (autotöösturid  firmades Fiat, Ferrari, Maserati).

Olustvere TMK kohviku ja söökla külastajatel tasub detsembri esimesel nädalal eriti tähelepanelikult menüüd uurida, sest kindlasti jõuab müügiletti põnevat ja maitsvat Prantsuse suupoolist.