õpingute alustamiseks peab olema omandatud põhiharidus
Koka õppekavaga kehtestatud kutseõppe eesmärgiks on võimaldada põhihariduse omandanud õppijal omandada teadmised, oskused ja hoiakud töötamiseks majutus- ja toitlustusteenuseid pakkuvates organisatsioonides ja ettevõtetes ning eeldused õpingute jätkamiseks ja elukestvaks õppeks.
toimub vaheldumisi praktilise õppega. Õpitakse erialaaineid ja üldaineid (omandatakse kutsekeskharidus).
Toimub kooli poolt aktsepteeritud praktikaettevõtetes, töökeskkonnas juhendaja juhendamisel ja peab vastama tingimustele, mis võimaldavad praktika eesmärkide täitmise ning õpitud teadmiste ja oskuste praktilise rakendamise töökeskkonnas.
Kool kindlustab õppijad praktikakohtadega, tagab praktika toimumise õppekavas ettenähtud mahus ja eesmärkide kohaselt, praktika koolipoolse juhendamise ja praktika tulemuslikkuse hindamise.
Kooli, õpilase ja praktikaettevõtte vahelised suhted reguleeritakse enne praktika algust sõlmitava kolmepoolse lepinguga. Praktikat sooritatakse erinevates majutus- ja toitlustusettevõtetes, sh. koolisööklas ja Olustvere Mõisas.
Praktika jooksul toimub eelnevalt õpitud teoreetiliste teadmiste kinnistamine.
Koka erialal teostatakse praktikat kokku 36 EKAP-it, mis jaguneb kaheks erinevaks praktikaks:
Õpingud loetakse lõpetatuks, kui õpilane on omandanud koka eriala õppekava õpiväljundid vähemalt lävendi tasemel.
Õpingute lõpetamisel õpilane sooritab kokk tase 4 kutseeksami, kus ta demonstreerib praktilisi oskusi, planeerides, valmistades ja serveerides individuaalselt kolmekäigulise eine koos joogi valmistamisega.
Eriala lõpetajal on ettevalmistus töötamaks erinevates toitlustusettevõtetes.
Helme Uusen / Õppeosakonna sekretär
Malle Peterson / Toitlustuse valdkonna koordinaator
Eriala lõpetajal on ettevalmistus töötamaks erinevates toitlustusettevõtetes
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Kutsekeskhariduse esmaõppe 4. tase | Statsionaarne, päevane õpe | Põhiharidus | 3 aastat |
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|