Riikliku koolitustellimuse koolitus Eritoitumine
Koolituse pikkus: 48 tundi
Koolitus toimub: 3,oktoober, 10.oktoober, 28.oktoober, 11.november, 12.november ja 21.november 2022
Koolituse läbinud õppija:
- Koostab juhendamisel menüü vastavalt menüü koostamise põhimõtetele, lähtudes riiklikult heakskiidetud toitumis- ja liikumissoovitustest.
- Koostab ja kohandab juhendi alusel erinevat tüüpi menüüsid sh eritoitumiseks, lähtudes ettevõtte ja sihtrühma eripärast ja ning õigusaktide nõuetest.
- Kohandab toitlustusettevõtte tehnoloogilised kaardid toitumisiseärasustega (sh toidutalumatused, toiduallergiad, taimetoitlus) klientidele.
- Koostab tehnoloogilised ja kalkulatsioonikaardid vastavalt koostatud menüüle juhendi alusel. Teab ja nimetab eri- ja tervisliku toitumise põhitõdesid.
- Valib sobivaid toiduaineid tsöliaakia, diabeedi, laktoositalumatusega inimestele ning taimetoitlastele toidu valmistamiseks.
- Valmistab klientide toitumise iseärasustele sobilike valmistamisviisidega roogasid ja jooke.
Koolitaja: Maire Vesingi, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool, kutseõpetaja, toitumisterapeut ning Diabeedikooli kogemusnõustaja. Mitmete tervisliku toidu ja eritoitumisega seotud kokaraamatute autor
Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT
Koolitusele saad registreerida SIIN
Koolitust toetavad Euroopa LIidu Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium ning see on osalejatele TASUTA