News

Burgerieine võistlus- integreeritud õppeained inglise keel ja toiduvalmistamine 22. January Helme Uusen


Kolmapäeval, 20. jaanuaril toimus õppeköögis koka teise kursuse õppijate vaheline burgerieine võistlus- integreeritud õppeained inglise keel ja toiduvalmistamine.

Õppijate ülesanne oli enne võistlust:

otsida retseptid- inglisekeelsest materjalist,

panna kokku inglise keeles oma töökava

lisandid valida serveerimiseks 

esitada kaubatellimus

Võistluspäeval oli aega 3 tundi, et valmistada kukkel (päris ise), teha eeltööd ja jõuda serveerimiseni. Lõpuks see ka õnnestus, kuigi meie kokaõpilased peavad veel palju harjutama selleks, et olla  kellaga sõber.

Kui burgerieined serveeritud, tuli neid ka esitleda inglise keeles ja pärast züriipoolset tagasisidet ka esitada eneseanalüüs- mis õnnestus ja mida peaks järgmisel korral muutma ja mida õppisin sellest päevast.

Ideid burgerite valmistamiseks oli väga huvitavaid- burgeri vahele pakuti näiteks praetud seeni, veiselihast hakk-kotleti asemele paneeritud ja krõbedat kanafileed, kastmeks isetehtud rohelist majoneesi, erinevaid vürtsikaid tomatikastmeid. Lisaks friikartulitele aga frititud bataati ja porgandit.

Kokkuvõttes tuli võitjaks Merilin Jolkin, kes valmistas ürtidega burgerisaia ja kasutas julgelt vürtsi- tema burgeri üks lisandeid oli jalapeno.

Zürii koosseis: Jaana Hinno (külaline, Viljandi  folkfestivali toitlustusjuht;) Margit Kirss, Kaiti Pirs

Kolmapäeval, 20. jaanuaril toimus õppeköögis koka teise kursuse õppijate vaheline burgerieine võistlus- integreeritud õppeained inglise keel ja toiduvalmistamine.

Õppijate ülesanne oli enne võistlust:

otsida retseptid- inglisekeelsest materjalist,

panna kokku inglise keeles oma töökava

lisandid valida serveerimiseks 

esitada kaubatellimus

Võistluspäeval oli aega 3 tundi, et valmistada kukkel (päris ise), teha eeltööd ja jõuda serveerimiseni. Lõpuks see ka õnnestus, kuigi meie kokaõpilased peavad veel palju harjutama selleks, et olla  kellaga sõber.

Kui burgerieined serveeritud, tuli neid ka esitleda inglise keeles ja pärast züriipoolset tagasisidet ka esitada eneseanalüüs- mis õnnestus ja mida peaks järgmisel korral muutma ja mida õppisin sellest päevast.

Ideid burgerite valmistamiseks oli väga huvitavaid- burgeri vahele pakuti näiteks praetud seeni, veiselihast hakk-kotleti asemele paneeritud ja krõbedat kanafileed, kastmeks isetehtud rohelist majoneesi, erinevaid vürtsikaid tomatikastmeid. Lisaks friikartulitele aga frititud bataati ja porgandit.

Kokkuvõttes tuli võitjaks Merilin Jolkin, kes valmistas ürtidega burgerisaia ja kasutas julgelt vürtsi- tema burgeri üks lisandeid oli jalapeno.

Zürii koosseis: Jaana Hinno (külaline, Viljandi  folkfestivali toitlustusjuht;) Margit Kirss, Kaiti Pirs