Nõuded alustamiseks:

  • keskharidus
  • kokk tase 4 kutse või vastavate kompetentside olemasolu
  • vähemalt 2-aastane erialane töökogemus, sh meeskonna juhtimise kogemus

 Õppimine

  • õppetöö on õppijale tasuta
  • teoreetiline ja praktiline õpe koolis toimub 3-päevaste sessioonidena 1-2 korda kuus
  • suur osa õppekavast läbitakse praktikana toitlustusettevõtetes ja iseseisva tööna
  • vajalik: tervisetõend; isiklikud köögitöö riided ja jalanõud

Õppekava koostamise aluseks on vanemkokk tase 5 kutsestandard

 Vanemkoka eriala omandamiseks õpitakse

toitlustusettevõtte köögitöö juhtimist ja personalitööd, toitlustusteenuste ja toidutoodete arendamist/disainimist, menüüde koostamist ja hinna kalkuleerimist, catering-teeninduse korraldust, restoraniköögitööd ja toiduvalmistamist, ettevõtlust, pagari- ja kondiitritööd, rahvuste kööke, eritoitlustamist

Omandatavad oskused:

  1. restoranitoidu valmistamine
  2. toitlustusteenuste ja toidutoodete disainimine / arendamine
  3.  menüüde, kalkulatsioonide ja tehnoloogiliste kaartide koostamine
  4. köögitöö, klienditeeninduse ja müügiprotsesside juhtimine

Praktika

  • Ettevõttepraktika toitlustusettevõtetes 21 EKAP
  • Õppijad, kes töötavad toitlustuse valdkonnas, saavad sooritada praktika oma ettevõttes töötades
  • Tublimatel õppijatel võimalus sooritada praktika välismaal

Õpingud lõpevad vanemkokk, tase 5 kutseeksamiga. Kooli lõpetaja omandab kutsehariduse ning vanemkoka (tase 5) oskused ja kutsetunnistuse

Võimalused tööturul

Lõpetajad võivad tööle asuda kokana, vanemkokana, toitlustusettevõtte juhina erinevates toitlustusettevõtetes: sööklates, kohvikutes, pubides, bistroodes, restoranides või asutada oma toitlustusettevõtte

Sisseastumisest

Lisainfo:

Tiina Ardel, turismi- ja toitlustuse valdkonna koordinaator, õpetaja

e-post: tiina.ardel [at] olustvere.edu.ee

Language
Estonian
Field: 
Majutamine ja toitlustamine
Tabbed content page type: 
Speciality
Erialade tabel: 
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Kutseõppe jätkuõpe 5. taseMittestatsionaarne õpeõpingute alustamiseks nõutud keskharidus ja kokk 4. taseme kutse või vastavate kompetentside olemasolu ja vähemalt 2-aastane erialane töökogemus, sh meeskonna juhtimise kogemus1. aasta
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Table description: 
Dokumentide vastuvõtu periood: 02.10.2023 -28.01.2024
Saki järjekord: 
1