Kalender

Filtreeri sündmusi

Sündmuse tüüp

Kõik Sündmus Aktus Näitus Sport Huvitegevus Koolitus Infopäev Koolitus PRIA Koolitus PRIA PIP Koolitus RKT Tasuline koolitus Õppetöö

Kuupäev
 
Möödunud sündmused
2018/2019õa(2)
14detsember
Jõuluküünalde valmistamine

Jõuluküünalde valmistamine

reedel, 14. detsembril 2018.a algusega kell 12.00

Olustvere mõisa meekojas

Koolituse maksumus 12 eurot.

Info ja regsitreerimine koolitus@Olustvere.edu.ee.

Koolitaja: V.Lutsar

Sulge

05veebruar
B - kategooria juhilubade taotlemise koolituskursus

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool alustab tasulise B - kategooria juhilubade taotlemise koolituskursusega.

Koolituse hind 540.- € inimene

 

Grupi suurus: kuni 20 inimest

 

Esimene kohtumine 5. veebruaril 2019 kell 17.00 õppehoones kab. 220

Lisainfo telefonil 5164967

Sulge
2019/2020õa(15)
20september
Väikeaia kujundamise kursus

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

11oktoober
Väikeaia kujundamise kursus

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

15november
Väikeaia kujundamise kursus

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

13detsember
Väikeaia kujundamise kursus

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

09jaanuar
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge

24jaanuar
Väikeaia kujundamise kursus

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

02-03
märts
Tasuline koolitus - Juustukoogid maailmast

Tasuline koolitus: Juustukoogid maailmast

Koolituse pikkus: 16 õppetundi

Koolituse kuupäevad: 2. ja 3.märts 2020

Koolituse läbinud õppija:

  • teab erinevate tainaste retsepte, liike;
  • mõistab taignate füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning arvestab sellega toodete valmistamisel;
  • valmistab jaapani juustukooke
  • valmistab New York cheescake
  • valmistab Pariisi juustukooki

jälgib toodete valmistamisel toiduohutuse toiduhügieeni nõudeid ning tööohutust

Koolitaja: Urmas Jalakas

Koolituse õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 59 eurot

Sulge

20märts
Väikeaia kujundamise kursus

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

17aprill
Väikeaia kujundamise kursus

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

23aprill
Tasuline koolitus Digiturvalisus

Tasuline koolitus: Digiturvalisus

Koolituse pikkus: 5 tundi

Koolitus toimub: 21 ja 22.mai 2020

Koolitus toimub internetipõhiselt distantsõppena!

Koolituse läbinud õppija:

  1. Oskab tähelepanu pöörata digiturvalisusele
  2. Oskab digimaalimas ohte ennetada
  3. Teab lihtsamaid meetodeid digiohtude vältimiseks

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse hind 25 eurot

Sulge

13-15
mai
Tasuline koolitus: Arvutikasutuse algõpetus: tabeltöötlusprogramm Excel

Tasuline koolitus: Arvutikasutuse algõpetus: tabeltöötlusprogramm Excel

Koolitus toimub: 6 ja 7.august 2020

Koolituse pikkus: 16 tundi

Koolituse maksumus: 45 eurot

Koolituse läbinud õppija:

  1. Kasutab algtasemel tabeltöötlusprogrammi Excel

Koolitaja: Alar Ani  - Olustvere TMK haridustehnoloog

EUCIP Core level Certificate 2011;

CCNA Discovery: Networking for Home and small Businesses 2012;

Kutsetunnistus IT- spetsialist, tase 4  (BCS koolitus)  2013;

Kutsepedagoogika  (360 h ) täienduskoolitus Tartu Ülikoolis 2018-2019;

Alates 2018 haridustehnoloog-arvutiõpetaja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis.

Töötas 2013-2018 Klick Eesti AS  müügieksperdina.

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

 

Sulge

22mai
Väikeaia kujundamise kursus

Koolituse kogumaht: 54 akadeemilist tundi

Koolitusperiood: 20. september 2019 - 22. mai 2020

Esimene koolituspäev: 20. september 2019, kell 10.00

Koolituspäevad ja teemad:

20.09.2019 - Mõõtkava, pealtvaatelised tingmärgid, kujundatava ala inventeerimine ja  funktsionaalne tsoneerimine ning teede ja platside asukohad ja standartsed mõõdud.

11.10.2019 - Kompositsiooni- ja värvusõpetus väikeaia kujundamisel.

15.11.2019 - Kujundusteemad väikeaia kujundamisel.

13.12.2019 - PRAKTIKUM funktsionaalne tsoneerimine; teed ja platsid; istutusalade mahud; sobivad kujundusteemad õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

24.01.2020 - Valik puid- ja põõsaid ning erinevaid istutusmustreid väikeaia kujundamisel.

21.02.2020 - Valik rohttaimi  (sh. püsililli) ning erinevaid istutusmustreid  väikeaia kujundamisel.

20.03.2020 - PRAKTIKUM istutusmustrid õpilase kujundataval väikeaia (M 1:100) asendiplaanil.

17.04.2020 - Haljastusplaani komponendid, formaadid ning koostamise põhitõed. PRAKTIKUM õpilase koostatud istutusmustrite analüüs, haljastusplaani koostamine.

22.05.2020 - PRAKTIKUM õpilase kujundatud väikeaia haljastusplaani vormistamine

 

Koolituse õppekava

Koolituse info

Grupi suurus: kuni 12 inimest

Koolitus on tasuline: 250.-€

 

Registreeri ennast siin!

 

Teave koolituse kohta

Reti Randoja-Muts  / Olustvere TMK aianduse õpetaja, praktik

 e-post: retirandojamuts@olustvere.edu.ee

Sulge

04-27
august
Veebipoe ja veebilehe loomise koolitus

Veebipoe ja veebilehe loomise koolitus

Koolituse pikkus: 100 õppetundi sh. 58 tundi iseseisvat tööd

Koolitus toimub: 4, 5, 18, 19 ja 27. august 2020

Koolitust on võimalik läbida ka nii, et õppija valib omale vajalikud moodulid

Koolituse läbinud õppija:

 Moodul I läbinud õppija:

- tunneb pildi kompositsiooni põhitõdesid ning oskab nendega arvestada foto teostamisel;

- tunneb tootefoto spetsiifikat ning oskab lihtsate vahenditega (näiteks telefon)  pildistada omavalmistatud tooteid, arvestades seejuures, et fotod on tehniliselt korrektsed;

- oskab fotosid arvutis järeltöödelda kasutades selleks vabavaralisi fototöötlusprogramme.

Moodul II läbinud õppija:

- oskab määratleda sihtgruppi, analüüsida konkurentide tooteid ning selle põhjal määrata toote hinda;

- valib sobivad turundusmeetodid sõltuvalt müügikanalist, sh sotsiaalmeedia;

- teab erinevaid võimalusi maksete vastuvõtmiseks, arvete esitamiseks, kliendisuhtluseks.

Moodul III läbinud õppija:

- tunneb digiturunduse algtõdesid;

- kasutab digiturunduse elemente oma toodete/teenuste müügiks ja reklaamiks.

Moodul IV läbinud õppija:

- koostab veebipoe/veebilehe Voog.com keskkonnas

Koolitajad:

Alar Ani

EUCIP Core level Certificate 2011;

CCNA Discovery: Networking for Home and small Businesses 2012;

Kutsetunnistus IT- spetsialist, tase 4  (BCS koolitus)  2013;

Kutsepedagoogika  (360 h ) täienduskoolitus Tartu Ülikoolis 2018-2019;

Alates 2018 haridustehnoloog-arvutiõpetaja Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis.

Töötas 2013-2018 Klick Eesti AS  müügieksperdina.

Sandra Urvak 

Tegevfotograaf; fotograafia õpetaja Olustvere TMKs (alates 2014);

TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia rahvusliku käsitöö osakonnas (alates 2012);
Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu fotograafia mentorkoolitaja;

Lõpetanud 2006. a. Helsinki Rakenduskunstide Kõrgkooli (Taideteollinen Korkeakoulu) bachelor of arts fotograafia erialal;
2016. a lõpetanud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia

Koolituse hind 290 eurot  kogu koolitus (võib tasuda ka osade kaupa)

I mooduli maksumus 70 eurot

II mooduli maksumus 70 eurot

III mooduli maksumus 42 eurot

IV mooduli maksumus 112 eurot

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Sulge

27-28
august
Tasuline koolitus LIhakonservide valmistamine

Tasuline koolitus: Lihakonservide valmistamine

Koolituse pikkus: 16 tundi

Koolitus toimub: 27. ja 28.august 2020

Koolituse läbinud õppija:

Koolitaja: Eve Klettenberg, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli lihatehnoloogia õpetaja - praktik

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus: 90 eurot

Sulge
2020/2021õa(15)
09september
Tasuline koolitus - Prantsusepärased koogid

Tasuline koolitus - Prantsusepärased koogid

Koolituse pikkus: 16 õppetundi

Koolituse kuupäevad: 9. ja 10.september 2020

Koolituse läbinud õppija:

  • teab erinevate tainaste retsepte, liike;
  • mõistab taignate füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning arvestab sellega toodete valmistamisel;
  • valmistab prantsusepäraseid kooke
  • kaunistab kook peegelglasuuri ja
  • jälgib toodete valmistamisel toiduohutuse toiduhügieeni nõudeid ning tööohutust.

Koolitaja: Urmas Jalakas, meisterkondiiter

Koolituse õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 49 eurot

Sulge

22-23
september
Tasuline koolitus - Prantsusepärased tordid

Tasuline koolitus - Prantsusepärased tordid

Koolituse pikkus: 16 õppetundi

Koolituse kuupäevad: 22. ja 23.september 2020

Koolituse läbinud õppija:

  • teab erinevate tainaste retsepte, liike;
  • mõistab taignate füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning arvestab sellega toodete valmistamisel;
  • valmistab prantsusepäraseid torte
  • valmistab erinevaid tordi põhjasid
  • creme patisserie
  • sokolaadipõhised täidised
  • kaunistab torte
  • jälgib toodete valmistamisel toiduohutuse toiduhügieeni nõudeid ning tööohutust.

Koolitaja: Urmas Jalakas, meisterkondiiter

Koolituse õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 49 eurot

Sulge

13-14
oktoober
Tasuline koolitus - Desserdid kondiitritoodetes

Tasuline koolitus - Desserdid kondiitritoodetes

Koolituse pikkus: 16 õppetundi

Koolituse kuupäevad: 13. ja 14.oktoober 2020

Koolituse läbinud õppija:

  • teab erinevate dessertide retsepte, liike, kasutamaks kondiitritoodetes
  • mõistab dessertide valmistamisel  füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning arvestab sellega toodete valmistamisel;
  • valmistab erinevaid desserte
  •  Cremeux, moussee, coulis
  • ehitab kooke/torte kondiitritooteid, kasutades erinevaid desserte
  • kaunistab tooted
  • jälgib toodete valmistamisel toiduohutuse toiduhügieeni nõudeid ning tööohutust.

Koolitaja: Urmas Jalakas, meisterkondiiter

Koolituse õppekava  leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 49 eurot

Sulge

24oktoober
Koolitus Makroonide valmistamine

Koolitus Makroonide valmistamine

Koolituse pikkus: 5 akadeemilist tundi (kell 10.00 - 14.00)

Koolituse toimumise aeg: 24.oktoober 2020

Koolituse läbinud õppija:

  • mõistab mandlitaigna füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning nende arvestamist toodete valmistamisel;
  • valmistab makroone arvestades töö- ja toiduohutust;
  • valmistab erinevaid kreeme, täidiseid, glasuure, kompositsioone ja kaunistusi jälgides toidu- ja tööohutust

Koolitaja: Meisterkondiiter URMAS JALAKAS

Koolituse maksumus: 25 eurot

Täpsema koolituse õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

 

 

Sulge

30jaanuar
Makroonide valmistamine

Tasuline koolitus: Makroonide valmistamine

Koolituse pikkus: 5 tundi

Koolitus toimub: 30.jaanuar 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • mõistab mandlitaigna füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning nende arvestamist toodete valmistamisel;
  • valmistab makroone arvestades töö- ja toiduohutust;
  • valmistab erinevaid kreeme, täidiseid, glasuure, kompositsioone ja kaunistusi jälgides toidu- ja tööohutust

Koolitaja: Annika Rink, tegev pagar - kondiiter, olustvere teenindus- ja maamajanduskooli koolitaja

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse hind: 25 eurot

Sulge

06veebruar
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge

27veebruar
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge

06märts
Tasuline koolitus Hapendatud tainast toodete valmistamine

Tasuline koolitus Hapendatud tainast toodete valmistamine

Koolituse pikkus: 6 tundi

Koolitus toimub: 6.märtsil 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • valmistab hapendatud tainast
  • valmistab hapendatud tainast tooteid

Koolitaja; Annika Rink, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli kutseõpetaja, Olustvere mõisa leivakoja perenaine

Koolituse maksumus: 30 eurot

Koolitusele  saad registreerida SIIN

Sulge

13märts
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge

10aprill
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge

10aprill
Tasuline koolitus Makroonide valmistamine

Tasuline koolitus Makroonide valmistamine

Koolituse pikkus: 5 tundi

Koolitus toimub: 16.mai 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • mõistab mandlitaigna füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning nende arvestamist toodete valmistamisel;
  • valmistab makroone arvestades töö- ja toiduohutust;
  • valmistab erinevaid kreeme, täidiseid, glasuure, kompositsioone ja kaunistusi jälgides toidu- ja tööohutust

Koolitaja: Annika Rink

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 25 eurot

Sulge

08mai
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge

12juuni
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge

10juuli
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge

14august
Mesinduse kursus väiketootjatele (9.jaanuar - 2.oktoober 2021)
 

Koolituse pikkus: 80 õppetundi, sellest 20 tundi on iseseisvat tööd

Koolituse ajakava: 9. jaanuar 2021 - 2. oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed,
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele. kasutab tööeesmärkide saavutamiseks teadmisi mesilasisendite anatoomiast, füsioloogiast, mesilaspere bioloogiast, mesilastõugudest (rassidest), mesindussaaduste omadustest ja koostisest; 
  • puhastab ja desinfitseerib tarude seinad, põhjad ja vahelauad, kärjeraamid ja söödanõud; varub ja valmistab ette suitsiku materjali ja raamid, lähtudes järgmise mesindushooaja vajadusest;
  • hindab kärgede kasutuskõlblikkust; ladustab ja säilitab kõlblikud kärjed, arvutab ülesehitatud kärgede ja kärjepõhjade (kunstkärje) vajaduse;
  • hindab mee küpsust mesilasperes, võtab tarust meekärgi, kasutades erinevaid tehnoloogiaid ja arvestades toiduainete käitlemise nõudeid.
  • kaanetab meekannud lahti, eraldab kärgedest ja kärjekaanetisest mee, kurnab ja selitab mee vastavalt juhistele;
  • võtab meeproovid ja saadab laborisse analüüsimiseks; sulatab mee pakendamiseks ja pakendab nõuetekohasesse taarasse; märgistab pakendi, järgides mee märgistamise nõudeid; ladustab ja säilitab mee, järgides toidukäitlemise nõudeid;
  • hooldab meekäitlusseadmeid vastavalt kasutusjuhenditele.
  • tuvastab korjeala
  • hindab visuaalselt puhastuslennu kulgu, fikseerides mesilasperede aktiivse kevadise arengu alguse; soodustab mesilaspere sügisest puhastuslendu, luues tingimused noorte mesilaste väljalennuks ja paremaks talvitumiseks;
  • viib läbi kevadise pearevisjoni, hinnates visuaalselt haudme hulka ja kvaliteeti, langetise kogust, pesa puhtust, sööda kogust ja kvaliteeti, mesilaspere tervislikku seisundit ning andes hinnangu talvitumise kvaliteedile; likvideerib hukkunud pere, vajadusel võtab proovi ja saadab veterinaarlaborisse.
  • söödab täiendavalt mesilasperesid, loob mesilastele võimaluse joogivee kättesaamiseks;
  • moodustab uusi mesilasperesid, kogub sülemi kokku ja paigutab sülemi korpusesse või sülemikasti;
  • sulatab mittekõlblikud kärjed vahaks, arvestades vaha omadusi, kasutades vaha töötlemisel sobivat tehnoloogiat ning järgides töö- ja tuleohutusnõudeid;
  • hindab mesilaspere, sh mesilasema terviseseisundit, lähtudes enamlevinud mesilashaiguste tunnustest; eristab visuaalselt nakkushaigusi mittenakkushaigustest; ravib mesilasperesid lubatud vahenditega, lähtudes juhistest;
  • teeb varroalesta tõrjet, kasutades erinevaid tõrjemeetodeid;
  • võtab mesilaste (sh langetise), kärje- ja meeproovid vastavalt juhendile, täidab tervise- ja ravimiarvestuskaarti;
  • peab kinni hooajatööde ajakavast, lähtudes looduse tsüklitest;
  • järgib tööeeskirjade, keskkonnakaitse, tööohutus- ja tuleohutusnõudeid ning teisi valdkonda reguleerivaid õigusakte;
  • hoiab mesilas ja mesindushoones ning selle ümbruses puhtust ja korda (sh hooldab tarude ümbrust), lähtudes  mesiniku eetikast;

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolituse ajakava leiad SIIT

KOOLITUSE HIND 275 eurot

Sulge
2021/2022õa(7)

Väikeaia kujundamise koolitus algajatele

Koolituse pikkus: 54 tundi

Koolitus toimub:  10.september 2021, 7.oktoober 2021,  12.november 2021, 10.detsember 2021, 7.jaanuar 2022, 11.veebruar 2022, 11.märts 2022, 8.aprill 2022 ja 6.mai 2022

Koolituse läbinud õppija:

- kujundab väikeaia

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolituse ajakava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolitaja: Reti-Randoja Muts

KOOLITUSE MAKSUMUS 250 eurot

Sulge

11september
Tasuline koolitus Tordikreemide valmistamine

Tasuline koolitus Tordikreemide valmistamine

Koolituse pikkus: 8 tundi

Koolitus toimub: 11.septembril 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • mõistab biskviittaigna füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning nende arvestamist toodete valmistamisel;
  • valmistab biskviittaignast tordipõhjad arvestades töö- ja toiduohutust;
  • valmistab toorjuustu, või-, kohupiima ja šokolaadikreemi  tordile jälgides toidu- ja tööohutust

Koolitaja: kondiiter Annika Rink

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse hind 45 eurot

Sulge

17september
Tasuline koolitus Erinevad kasvupinnased koduaiapidajale, mulla tervis

Tasuline koolitus Erinevad kasvupinnased koduaiapidajale, mulla tervis

Koolituse pikkus: 6 tundi

Koolitus toimub: 17.septembril 2021

Koolituse läbinud õppija:

Tunneb aia- ja haljastustaimede kasvupinnaseid

Teab kasvupinnaste parandamise võimalusi

Määrab kasvupinnase pH ja lõimise oma aia mullast

Koolitaja:

Heli Molok – Kopli Ametikooli aiandusõpeaja, praktik

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 39 eurot

Sulge

25september
Tasuline koolitus Makroonide valmistamine

Tasuline koolitus Makroonide valmistamine

Koolituse pikkus: 5 tundi

Koolitus toimub: 25.septembr 2021

Koolituse läbinud õppija:

  • mõistab mandlitaigna füüsikalis-keemilisi ja tehnoloogilisi omadusi ning nende arvestamist toodete valmistamisel;
  • valmistab makroone arvestades töö- ja toiduohutust;
  • valmistab erinevaid kreeme, täidiseid, glasuure, kompositsioone ja kaunistusi jälgides toidu- ja tööohutust

Koolitaja:  kondiiter Annika Rink

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus:  25 eurot

Sulge

22-29
oktoober
Tasuline koolitus Püsililled koduaias

Tasuline koolitus Püsililled koduaias

Koolituse pikkus: 12 tundi

Koolitus toimub: 15. oktoober ja 29.oktoober 2021

Koolituse läbinud õppija:

Valib koduaia püsilillepeenrasse sobilikud sordid lähtuvalt pinnasest ning valgustingimustest

Kujundab püsilillepeenra arvestades olemasolevate pinnase ja valgustingimustega

Oskab hooldada püsilillepeenart lähtuvalt seal kasvavatest taimedest

Koolitajad:

Katrin Mäeots  - Tartu Botaanikaed

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 50 eurot

 

Sulge

22oktoober
Tasuline koolitus Koduaias levivad haigused ja kahjurid ning taimekaitse

Tasuline koolitus Koduaias levivad haigused ja kahjurid ning taimekaitse

Koolituse pikkus: 6 tundi

Koolitus toimub:  22.oktoobril 2021

Koolituse läbinud õppija:

Tunneb koduaia kahjureid ning haigusi

Kasutab koduaias haiguste ja kahjurite tõrjeks lubatud taimekaitsevahendeid

Koolitaja: Eneli Käger

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 39 eurot

Sulge

27november
Tasuline koolitus: Kodune tänavatoit - linnuliha eri

Tasuline koolitus:  Kodune tänavatoit - linnuliha eri

Koolituse pikkus: 8 tundi

Koolitus toimub: 27.november 2021 algusega kell 10

Koolituse läbinud õppija:

  • tükeldab linnuliha
  • valmistab kana trummipulkasid vürtsikas kastmes
  • valmistab maitsvaid kanawrappe
  • valmistab kanalihast kebabe

Koolitaja: Eve Klettenberg, Olustvere TMK kutseõpetaja, lihatoodete tehnoloog

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Koolituse maksumus 45 eurot

Sulge
2021/2022õa
täna, 04.detsember
01-13
oktoober-mai
Tasuline koolitus: Väikeaia kujundamise koolitus edasijõudnutele

Tasuline koolitus: Väikeaia kujundamise koolitus edasijõudnutele

Koolituse pikkus: 54 tundi

Koolituse kuupäevad: 1.oktoober 2021, 5.november 2021, 3.detsember 2021, 14.jaanuar 2022, 28.jaanuar 2022, 4.veebruar 2022, 4.märts 2022, 1.aprill 2022, 13.mai 2022

Koolituse läbinud õppija:

  • Kannab asendiplaanile kliendi- ja objektikeskset lähteülesannet
  • Liigendab istutusalasid
  • Koostab istutusmustreid
  • Vormistab haljastusplaani
  • Koostab sidumisjoonist
  • Märgib maha looduses sidumisjoonise

Koolitaja: Reti Randoja-Muts – Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli aianduse õpetaja, praktik