Kokk, tase 4 (Mittestatsionaarne õpe)
Dokumentide vastuvõtu periood: 02.05-01.10.2023
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
ÕppeliikKutseõppe esmaõppe 4. tase | ÕppevormMittestatsionaarne õpe | Eeldus alustamiseksPõhiharidus | Õppeaeg2 aastat |
Nõuded alustamiseks: põhiharidus
Õppimine
õppekava läbimisel sooritatakse Kokk tase 4 kutseeksam.
-
õppetöö on õppijale tasuta
-
teoreetiline ja praktiline õpe koolis toimub kolmepäevaste sessioonidena 1-2 korda kuus
-
suur osa õppekavast läbitakse on praktikana toitlustusettevõtetes ja iseseisva tööna.
Vastuvõtutingimused
-
avaldus
-
põhiharidust tõendav dokument
-
isikut tõendava dokumendi koopia
-
2 fotot
Koka eriala omandamiseks õpitakse
Õppija:
-
valmistab ja serveerib toitu, arvestades klientide vajadusi, ootusi ja soove, lähtuvalt kokatöö eripärast järgides tööohutus-, keskkonnaohutus- ja hügieeninõudeid;
-
teenindab toitlustusettevõttes, järgib kliendikeskse teeninduse põhimõtteid
-
väärtustab erinevate toidukultuuride mitmekesisust;
-
töötab iseseisvalt, tulemuslikult, ohutult ja ressursi ning keskkonna säästlikult lähtudes kokatöö eetikast;
-
korraldab enda tööd ratsionaalselt, analüüsib, hindab ja parendab enda ning meeskonnatööd;
-
väärtustab enda kutse- ja tööalast arengut ja edasist õpiteed, lähtuvalt majutus- ja toitlustusvaldkonna arengust kasutades tarkvara
-
mõistab loetud tekste ning väljendab ennast eesti keeles selgelt ja arusaadavalt nii suuliselt kui ka kirjalikult;
-
suhtleb õpitavas võõrkeeles iseseisva keelekasutajana;
Praktika toimub koolis ja ettevõttes.
Praktika toimub kooli poolt aktsepteeritud praktikaettevõtetes, töökeskkonnas juhendaja juhendamisel ja peab vastama tingimustele, mis võimaldavad praktika eesmärkide täitmise ning õpitud teadmiste ja oskuste praktilise rakendamise töökeskkonnas. Kool kindlustab õppijad praktikakohtadega, tagab praktika toimumise õppekavas ettenähtud mahus ja eesmärkide kohaselt, praktika koolipoolse juhendamise ja praktika tulemuslikkuse hindamise. Kooli, õpilase ja praktikaettevõtte vahelised suhted reguleeritakse enne praktika algust sõlmitava kolmepoolse lepinguga. Praktikat sooritatakse erinevates majutus- ja toitlustusettevõtetes. Praktika jooksul toimub eelnevalt õpitud teoreetiliste teadmiste kinnistamine.
Koka erialal teostatatav praktika jaguneb kaheks:
-
Abikoka praktika, mis sooritatakse esimesel õppeaastal
-
Kokatöö praktika, mis sooritatakse esimesel ja teisel õppeaastal.
Võimalused tööturul:
Eriala lõpetajal on ettevalmistus töötamiseks:
-
kokana erinevates toitlustusettevõtetes
-
asutada iseseisev toitlustusettevõte
Sisseastumisest
Lisainfo:
Tiina Ardel / Turismi ja toitlustuse valdkonna koordinaator
-
Telefon: +372 437 4244
-
e-post: tiina.ardel@olustvere.edu.ee
Viimati muudeti:26.09.2023