Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
ÕppeliikKutseõppe esmaõppe 4. tase | ÕppevormMittestatsionaarne õpe | Eeldus alustamiseksPõhiharidus | Õppeaeg1 aasta 6 kuud |
Nõuded alustamiseks: Õppima on oodatud põhiharidust omavad õppijad, kes soovivad end täiendada või põhiteadmisi omandada ja kelle tervislik seisund võimaldab õppida ning töötada lihatoodete tehnoloogia erialal
Lihatoodete tehnoloogia eriala õppekava võimaldab õppijal omandada teadmised, oskused ja hoiakud töötamiseks toiduainetööstuses ja toiduaineid käitlevates ettevõtetes ning luua eeldused õpingute jätkamiseks ja elukestvaks õppeks. Ülesandeks on ette valmistada selline töötaja, kes väärtustab oma kutseala ning arendab oma kutseoskusi, oskab planeerida, teostada, hinnata ja arendada oma tööd, oskab iseseisvalt rakendada oma kutse- ja erialaseid teadmisi ning oskusi erinevates töösituatsioonides, on orienteeritud kvaliteetsete õpi- ja töötulemuste saavutamisele, vastutab enda ja kaastöötajate turvalisuse eest ning tuleb toime ohuolukordades, töötab oma tervist ja keskkonda säästes, teeb eetilisi ja seaduspäraseid valikuid ning on vastutusvõimeline, omab suhtlemis-, analüüsi ja teabe hankimise oskust ning valmisolekut meeskonnatööks.
Õppija:
Praktiline õpe õppekeskkonnas toimub paralleelselt õppetööga kooli laboratooriumis ja õppetööstuses.
Ettevalmistus ettevõttepraktika toimumiseks algab suuliste kokkulepete tegemisega ettevõtte, kooli ja õpilase vahel. Vahetult enne ettevõttepraktikale suunamist toimub koolis õppijate juhendamine praktikakorralduse, praktika sisu, hügieeni ja tööohutuse suhtes. Ettevõttepraktika esimese nädala jooksul sõlmitakse ettevõtte, kooli ja õpilase vahel kolmepoolne kirjalik leping. Kolmepoolne leping sõlmitakse ka juhul, kui õpilane sooritab ettevõttepraktika mõnes välisriigis.
Ettevõttepraktika jooksul täidab õpilane praktikapäevikut ja koostab praktikaaruande, mille esitab erialaõpetajale retsenseerimiseks. Toimub praktika avalik kaitsmine.
Lihatoodete tehnoloogia erialal teostatakse praktikat kokku 24 EKAP-it
Õpingud loetakse lõpetatuks, kui õpilane on omandanud lihatoodete tehnoloogia eriala õppekava õpiväljundid vähemalt lävendi tasemel ning vähemalt kahe valitud spetsialiseerumise õpiväljundid lävendi tasemel.
Toiduainete töötlemise valdkonna koordinaator