Kutseeksam vanemkokkadele

Loomise kuupäev 08.03.2024

7.märtsil sooritasid kutseeksamit aastasel õppekaval õppinud toitlustusettevõtetes töötavad toitlustuskorraldajad /vanemkokad. Eksamile pääsenud pidid eelnevalt koostama menüü komisjoni poolt etteantud toidukorvi alusel. Eelroas tuli kasutada taimseid komponente, pearoas sea sisefileed ning desserdis  tuli kasutada  küpsetist, kreemi/vahtu ning lisada töödeldud kaunistus. Nii valmisid nuikapsarivoolid kartulitäidisega, sea sisefilee apelsini-sinepikastmega ja porgandi-mandlikook. Toidu valmistamiseks oli aega kaks ja pool tundi. Komisjon hindas eksamisooritajate toidud vanemkokk tase 5 kutsetunnistuse vääriliseks. 

Vanemkoka erialal õpingute alustamiseks on nõutud keskharidus ja kokk 4.kvalifikatsioonitaseme kutse või vastavate kompetentside olemasolu ja vähemalt kahe aastane erialane töökogemus, sh meeskonna juhtimise kogemus.

Viimati muudetud 12.03.2024.