Koolituste kalender

Valikud rakenduvad automaatselt

01. oktoober - 31. oktoober

28.august.2025
25.oktoober.2025

ESF VÕTI programmi koolitus: Piima väärindamine kasutades kaasaegseid seadmeid ja tööstusliine

Hind osalejale tasuta
Asukoht Olustvere

ESF VÕTI programmi koolitus: Piima väärindamine kasutades kaasaegseid seadmeid ja tööstusliine

Koolituse pikkus: 80 tundi

Koolitus toimub: 28. ja 29. august, 25., 26., 27. september ning 23., 24. ja 25. oktoober 2025

Koolituse läbinud õppija:

  • Teab piima töötlemise mõju säilitamisele ja toodete kvaliteedile

  • Oskab valmistada värskeid piimatooteid (või, koorekaramell) kasutades kaasaegseid tootmisliine ja seadmeid

  • Oskab valmistada värskeid, poolkõvasid ja kõvasid juustusid kasutades kaasaegseid tootmisliine ja seadmeid

  • Oskab valmistada fermenteeritud tooteid kasutades kaasaegseid tootmisliine ja seadmeid

Koolitajad:

Edgar Lepman - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli piimatoodete tehnoloogia kutseõpetaja, õppetööstuse juhtaja.  

Helis Teder - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli piimatööstuse meister, praktik Toodab igapäevaselt koolile kuuluvas õppetööstuses piimatooteid müügiks. 

Koolitust toetavad EL Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium ning see  on osalejatele TASUTA

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

Lisainfo: koolitus@olustvere.edu.ee.

 

21.oktoober.2025
21.oktoober.2025

METK Infopäev Toidualase teabe esitamine.

Aeg 10:00 - 14:00 Hind TASUTA
Asukoht Tallinn

METK Infopäev Toidualase teabe esitamine

Infopäev toimub: 21.oktoober 2025, Tallinnas (Majaka 2)

Infopäeva pikkus, teemad, koolitajad:

Sihtrühm: Eelkõige neile toidu müügiks valmistajatele, kellel on toidu märgistamise nõuetest vähe teadmisi või kes soovivad oma teadmisi värskendada

09:30-10:00 Saabumine, registreerimine Tallinna Teeninduskooli aula (Majaka 2).
10:00-10:40  Toidualase teabe esitamise põhinõuded – Hellika Kallaste, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
10:40-11:20 Geograafilise tähisega kaitstud toidu nimetused – Helena Pärenson, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
11:20-11:40 Uued toidud ehk uuendtoit. Nõuded – Airika Salumets, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium

11:40-12:20 Lõuna

12:20-14:00 Põllumajandus- ja Toiduameti esindajad.

  • Piim- ja piimatooted – Edward-Tuudor Sooba– joogipiim, võiderasvad, reserveeritud nimetused, kvaliteediklassid siseriiklik määrus
  • Värske puu- ja köögivili – Marika Arula – lahtised tooted ja pakendatud tooted (pähklid, kuivatatud puuviljad)
  • Kodulinnuliha turustusstandard. Kristi Kadak
  • Kala ja kalandustooted – Kadi Karmen Kaldma
  • Oliiviõli turustusstandardid – Kairi Sisask
  • Kanamunade turustusstandardid ning meetoodete teave –Aivar Alt

Infopäev on osalejatele TASUTA, kui on piisavalt VTA jääki. Osalejate arv piiratud.

Infopäevale saad registreerida SIIN

NB! Infopäeval osalemine on vähese tähtsusega abi (VTA) ning koolitus on sihtrühma kuulujale tasuta, kui ettevõttel on piisavalt VTA jääki. Abisumma ühe osavõtja kohta arvutatakse osavõtjate lõpliku arvu järgi, kuid see ei ületa 50 eurot.
Ettevõtja peab pidama tekkepõhist arvestust VTA kasutamise üle. VTA vaba jääki saab kontrollida ka veebilehelt https://fin.ee/riigihanked-riigiabi-osalused-kinnisvara/riigiabi.

Kui osaleja ettevõttel ei ole piisavalt VTA vaba jääki, siis arvestatakse osalemise eest riigiabi ning sellisel juhul tuleb ettevõttel esitada enne tegevuse toimumist riigiabi taotlus (vormi saab korraldajalt).

Keskmise suurusega ettevõtja korral toetatakse infopäeval või koolitusel osalemist 60%, mikro-ja väikeettevõtja korral 70% ning suurettevõtja korral 50% ulatuses osaleja kohta.

Puudujääv osa tuleb osalejal/ettevõttel endal tasuda.

 

03.oktoober.2025
18.oktoober.2025

ESF VÕTI programmi koolitus: Lihameistri koolitussari: suitsu- ja fermenteeritud vorstide valmistamine kasutades kaasaegseid lihatöötlemisseadmeid

Aeg 00:00 - 23:59 Hind Osalejale tasuta
Asukoht Olustvere

ESF VÕTI programmi koolitus: Lihameistri koolitussari: suitsu- ja fermenteeritud vorstide valmistamine kasutades kaasaegseid lihatöötlemisseadmeid

Koolituse pikkus: 32 tundi

Koolitus toimub: 3.oktoober, 4.oktoober, 17.oktoober, 18.oktoober 2025

Koolituse läbinud õppija:

  • tükendab rümpa (siga) kasutades erinevaid lihalõikusmeetodeid ning asjakohaseid töövõtteid ning kaasaegseid lihatöötlemisseadmeid ning töövahendeid;
  • sorteerib liha vastavalt soovitud toodangule
  • valmistab erinevaid vorste

Koolitajad:

Eve Klettenberg  - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli lihatoodete tehnoloogia kutseõpetaja, praktik. Toodab igapäevaselt koolile kuuluvas õppetööstuses lihatooteid müügiks. 

Koolituse läbiviimist toetavad EL Sotsiaalfond ja Haridus- ja Teadusministeerium ning see on osalejatele TASUTA

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN