Koolituste kalender

Valikud rakenduvad automaatselt

01. november - 30. november

10.oktoober.2025
22.november.2025

ESF VÕTI programmi koolitus: Lihameistri koolitussari: lihaveise väärindamine kasutades kaasaegseid tööstusseadmeid

Aeg 00:00 - 23:59 Hind Osalejale tasuta
Asukoht Olustvere

ESF VÕTI programmi koolitus: Lihameistri koolitussari: lihaveise väärindamine kasutades kaasaegseid tööstusseadmeid

Koolituse pikkus: 60 tundi

Koolitus toimub: 10.oktoober, 11.oktoober, 13.november, 14.november, 15.november, 21. november, 22. november 2025 

Koolituse läbinud õppija: 

- oskab tükeldada veiserümpa, kasutades erinevaid kulinaarseid lihalõikusmeetodeid ning

asjakohaseid töövõtteid, seadmeid ja töövahendeid;

- oskab töödelda tapasaaduseid;

 - oskab liha siirida ja sorteerida vastavalt soovitud toodangule 

 - oskab valmistada erinevaid lihavalmistisi ja pasteete ning küpsetatud lihatooteid.

Koolitajad:

Eve Klettenberg  - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli lihatoodete tehnoloogia kutseõpetaja, praktik. 

Koolitust toetavad EL Sotsiaalfond ning Haridus- ja Teadusministeerium ning see on osalejatele TASUTA

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

21.november.2025
21.november.2025

Tasuline töötuba: Lehttaigen

Aeg 14:00 - 18:00 Hind 52
Asukoht Olustvere

Tasuline töötuba: Lehttaigen

Töötuba toimub: 21.november 2025, kell 14.00 - 18.00

Lehttaigen on tõeline pagarikunst – õhuke, kihiline ja krõbe. Töötoas saab igaüks proovida, kuidas lihtsast tainapallist sünnivad sadade kihtidega hõrgutised

Teemad: 

  • Lehttaigna valmistamise põhitõed (või ja taina vaheldamine)
  • Kiirlehttaigna vs klassikalise lehttaigna eripärad
  • Soolased ampsud
  • Magusad maiused
  • Nipid, kuidas kasutada poest ostetud valmis lehttaigent loominguliselt

Töötuba juhendab: Margit Kirss - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli kutseõpetaja, praktik, ettevõtja.

Töötoa maksumus: 52 eurot

Töötuppa saad registreerida SIIN

28.november.2025
28.november.2025

Tasuline töötuba: Gluteeni- ja laktoosivaba küpsetamine

Aeg 15:00 - 18:00 Hind 42
Asukoht Olustvere

Tasuline töötuba: Gluteeni- ja laktoosivabad küpsetised

Töötuba toimub: 28. november kell 15.00 - 18.00

Töötuba juhendab: Maire Vesingi - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õpetaja, toitumisnõustaja, mitmete retseptiraamatute autor

Töötoa maksumus: 42 eurot

Töötuppa saad registreerida SIIN

28.november.2025
28.november.2025

Tasuline töötuba: Muretaigen

Aeg 14:00 - 18:00 Hind 52
Asukoht Olustvere

Tasuline töötuba: Muretaigen

Töötuba toimub: 28.november 2025, kell 14.00 - 18.00

Muretaigen on küpsetiste maailmas tõeline klassik – lihtne, samas elegantne. See sobib nii kodusteks pirukateks kui ka peeneks koogipõhjaks. Töötoas avastame, kuidas väikesed nipid annavad täiusliku tulemuse

Teemad

  • Muretaigna õige konsistents ja segamise saladused
  • Magusad ja soolased variatsioonid
  • Küpsetised
  • Kaunistamise ja serveerimise võimalused
  • Taigna ettevalmistamine ja sügavkülmutamine

Töötuba juhendab: Margit Kirss - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli kutseõpetaja, praktik, ettevõtja

Töötoa maksumus: 52 eurot

Töötuppa saad registreerida SIINhttps://docs.google.com/forms/d/1V90rbophYW0sdCs-G2XmPfkmJemmVZleA1N5dvdUyHA/

28.november.2025
29.november.2025

Tasuline koolitus: Konservide valmistamine

Hind 99
Asukoht Olustvere

Tasuline koolitus: Konservide valmistamine

Koolituse pikkus: 16 tundi

Koolitus toimub: 28.-29.november 2025

Koolituse läbinud õppija:

  • lihakonservide tooraine

  • lihakonservide valmistamisel kasutatavad seadmed ja valmistamise režiimid
  • lihakonservide ja pasteetide valmistamine 

Koolitaja: Eve Klettenberg  - Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli lihatoodete tehnoloogia kutseõpetaja, praktik. Toodab igapäevaselt koolile kuuluvas õppetööstuses lihatooteid müügiks.

Koolituse maksumus: 99 eurot

Koolituse täpsema õppekava leiad SIIT

Koolitusele saad registreerida SIIN

04.november.2025
04.november.2025

METK Infopäev Toidu märgistamise ABC

10:00 - 14:00 TASUTA
Olustvere

METK Infopäev Toidu märgistamise ABC

Infopäev toimub: 4.november 2025, Olustveres

Infopäeva pikkus: 10:00 - 14:00

Sihtrühm ja eesmärk: Teavitada väikekäitlejaid ja alustavaid käitlejaid toidu märgistamise nõuetest, sh toidugruppidele kehtivatest erinõuetest. Väikekäitlejad, alustavad käitlejad.

Teemad

  • Toidu märgistamise nõuded
  • Toitumis- ja tervisealased väited
  • Toidu nimetused ja toidugruppide märgistamise erinõuded
  • Iseseisvad tööd gruppides ja tagasiside andmine. Küsimustele vastamine

Koolitajad: 

Hellika Kallaste -  Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, toiduohutuse osakond

Külli Johanson - Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, toiduohutuse osakond

Evelin Kivima - Regionaal- ja Põllumajandusministeerium, toiduohutuse osakond

Infopäev on osalejatele TASUTA

Infopäevale saad registreerida SIIN