Toiduainete tehnoloogia, tase 4 (statsionaarne õpe)

Dokumentide vastuvõtu periood: 2.05-11.08.2025

ÕppeliikÕppevormEeldus alustamiseksÕppeaeg
Kutsekeskhariduse esmaõppe 4. taseStatsionaarne, päevane õpePõhiharidus4. aastat
 

Toiduainete tehnoloogia kutsekeskharidusõpe 240 EKAP-it.

  • Kuidas valmib limonaad? Aga mõni teine jook?
  • Kuidas saab lihast lihakas sardell?
  • Kuidas suitsutada imemaitsvat suitsuangerjat?
  • Mida teha piimast - jäätist, jogurtit, kohupiima, juustu?
  • Mida teha aedviljadega või marjadega, kui neid juhtub olema rohkem ja kohe ära ei jõua süüa?

Tekkis huvi?

Toiduainete tehnoloogia on laiapõhjaline eriala, mille õppekava võimaldab õppimist:

1)    pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia suunal on võimalik spetsialiseeruda pagaritoodete valmistamisele või kondiitritoodete valmistamisele. Võimalus taotleda Pagar, tase 4 või Kondiiter, tase 4 kutset;
2)    taimsete toiduainete tehnoloogia suunal on võimalik spetsialiseeruda toiduainete konserveerimisele või jookide valmistamisele;
3)    loomsete toiduainete tehnoloogia suunal on võimalk spetsialiseeruda piimatoodete valmistamisele või lihatoodete valmistamisele.

Suunavalik toimub esimesel õppeaastal.
Spetsialiseerumine toimub teisel õppeaastal.

Tule õppima - oskustega töötajat ootavad tööandjad nii suurtes tehastes, väiketootjad või hakka ise ettevõtjaks!

 

 

Avaldatud 20.02.2019. Viimati muudetud 20.05.2025.