Dokumentide vastuvõtu periood: 2.05-11.08.2025
Õppeliik | Õppevorm | Eeldus alustamiseks | Õppeaeg |
---|---|---|---|
Kutsekeskhariduse esmaõppe 4. tase | Statsionaarne, päevane õpe | Põhiharidus | 4. aastat |
Toiduainete tehnoloogia kutsekeskharidusõpe 240 EKAP-it.
- Kuidas valmib limonaad? Aga mõni teine jook?
- Kuidas saab lihast lihakas sardell?
- Kuidas suitsutada imemaitsvat suitsuangerjat?
- Mida teha piimast - jäätist, jogurtit, kohupiima, juustu?
- Mida teha aedviljadega või marjadega, kui neid juhtub olema rohkem ja kohe ära ei jõua süüa?
Tekkis huvi?
Toiduainete tehnoloogia on laiapõhjaline eriala, mille õppekava võimaldab õppimist:
1) pagari- ja kondiitritoodete tehnoloogia suunal on võimalik spetsialiseeruda pagaritoodete valmistamisele või kondiitritoodete valmistamisele. Võimalus taotleda Pagar, tase 4 või Kondiiter, tase 4 kutset;
2) taimsete toiduainete tehnoloogia suunal on võimalik spetsialiseeruda toiduainete konserveerimisele või jookide valmistamisele;
3) loomsete toiduainete tehnoloogia suunal on võimalk spetsialiseeruda piimatoodete valmistamisele või lihatoodete valmistamisele.
Suunavalik toimub esimesel õppeaastal.
Spetsialiseerumine toimub teisel õppeaastal.
Tule õppima - oskustega töötajat ootavad tööandjad nii suurtes tehastes, väiketootjad või hakka ise ettevõtjaks!