Kevadine praktikahooaeg on alanud

Sisestatud Helme Uusen poolt

Koka ja turismiteeninduse eriala kolmanda kursuse õpilased on sooritamas enne kooli lõpetamist ettevõttepraktikaid. 

Koka eriala õpilased sooritavad  5-nädalase köögitöö praktika restoranis. Turismiteeninduse eriala õppijatel on vajalik ettevõtetes sooritada vastuvõtutöö praktika kuus nädalat.

Õppijad on tänulikud ettevõtetele, kes neile praktikakoha on võimaldanud ning neile juhendades aega pühendavad. Nii mõnelegi noorele on tehtud ka juba tööpakkumine peale kooli lõpetamist juunis.

Helsinkis Fastfood, Café & Restaurant Expo messil

Sisestatud Helme Uusen poolt

19. märtsil külastasid koka ja toiduainete tehnoloogia õppekavade õpetajad Helsinkis Fastfood, Café & Restaurant Expo messi – toitlustusele, toidutootjatele ja kaubandusele suunatud erialamessi, mis oli sel aastal Soome suurim toitlustusvaldkonna mess. Tegu on üle aasta toimuva sündmusega, mis toob kokku toidumaailma tipud ja trendiloojad ning on valdkonna inimestele oluline sündmus. Mess on suunatud vaid äriklientidele (B2B) ega ole tavakülastajatele avatud ehk tegu on ettevõtjalt-ettevõtjale müügi messiga 

Talvine ettevõttepraktika farmides

Sisestatud Helme Uusen poolt

24. veebruarist 14. märtsini toimetasid meie põllumajanduse eriala II kursuse õpilased erinevates loomakasvatusega tegelevates ettevõtetes. Paljudele oli see esimene kokkupuude farmitöödega; tehti väga erinevaid töid - sõnnikuveost ja koristamisest alates lüpsmise, söötmise ja poegimisabi andmiseni välja. 

Projektikohtumine Ukrainas

Sisestatud Diana Teemo poolt

Koolijuht Arnold Pastak ja projekti- ja arendusjuht Marika Šadeiko viibisid 9.-14. märtsini koos Viljandi Kutseõppekeskuse esindajatega Ukrainas, Volõõnia oblastis eesmärgiga viia läbi seminar ESDTV poolt rahastatud projekti raames.

Kokakunst Kuressaares 2025

Sisestatud Helme Uusen poolt

Kuressaare Ametikool korraldab 13.-14. märtsil rahvusvahelise teise ja kolmanda kursuse kokaõpilaste kutsevõistluse Kokakunst Kuressaares. Võistlema asub 33 õppijat, mis on võistluste osavõturekord.

Neljapäeval võistlevad loositud tiimides teise ning reedel kolmanda kursuse õppijad. Valmistada tuleb pearoog, magustoit ja üllatustoit. Kohtunikeks on peakokad Saaremaalt ja mandrilt.

Meie kooli on esindamas teise kursuse õpilased Regiina Allas ja Sten Mark, õpilaste juhendajad Margit Kirss ja Maire Vesingi

Õpetaja Andres Viksile Eesti meistri tiitel

Sisestatud Helme Uusen poolt

Laupäeval peeti Tallinnas Sparta spordiklubis Eesti meistrivõistlusi tõstmises. Olustvere klubi tõstjad naasid koju igat värvi medalitega ja Andres Viksi tuli oma kaaluklassis meistriks.

Olustvere spordiklubi tõstjatest oli edukaim ühtlasi klubi treenerina tegutsev Andres Viksi, kes kaaluklassis kuni 102 kilogrammi võitis kuldmedali nii rebimises (140 kilogrammi) kui tõukamises (165 kilogrammi), mis andis talle kogusumma 305 kilogrammi eest Eesti meistri tiitli. 

Foto: Erakogu

Külalised Läti ja Leedu ametikoolidest

Sisestatud Helme Uusen poolt

Võõrustasime sel nädalal (2.-7.03) projektipartnereid Läti ja Leedu ametikoolidest Nordplus projekti „Learning about culture, folklore and traditional dishes and preserving them using digitization skills“ raames. Pakkusime partnerkoolide õpilastele ja õpetajatele võimalusi osa saada meie ja meie partnerite tegevusest ning jõudsime lähemale projekti peamise lõppeesmärgile – digitaalse kokaraamatu koostamisele lähtudes traditsioonidest, kommetest ja tavadest. Eelnevalt olime kokku saanud Jelgava Ametikoolis, projekti juhtpartneri juures.

Asu jälgima